اردن

 

وقتی برای آگاهی از اوضاع آخرامان و حوادث سال های قبل از ظهور کبرای امام عصر(عج) به منابع و احادیث مراجعه می کنیم، علاوه بر حوادث و نشانه ها، به نام مکان هایی بر می خوریم، که در آن روز ها صحنه ی کشمکش و درگیری خواهند بود.

حوادث و فتنه های آخرامان چون طوفانی، تمامیت جغرافیای شرق اسلامی را فرا می گیرد و پنج منطقه شامات، حجاز، عراق، یمن و ایران» در آن روزها درگیر خواهند شد.


اردن

جایگاه اردن در تحولات آخرامان
یکی از مناطق مهم در وقایع آخرامان اردن» است. موقعیت اردن در ابتدای روایاتی که به کُور خمس» (مناطق پنج گانه) پرداخته اند، آمده است. کُور خمس مناطقی هستند که توسط سفیانی تصرف می شوند. سفیانی از وادی یابس» (بیابانی در مرز اردن و سوریه) ظهور می کند،ابتدا بر دمشق» تسلط می یابد و آنگاه از بنی کلب بیعت می گیرد.

در حدیثی از حضرت امیرالمومنین(ع) آمده است:
پسر هند جگر خوار(سفیانی) از سرزمین خشکیده بیرون می آید، او مردی متوسط القامة است، قیافه اش وحشتناک و سرش ضخیم است و رویش آبله دارد. اگر او را ببینی خیال می کنی یک چشم دارد. سفیانی از اولاد ابوسفیان می باشد.(1)

سفیانی خروج می کند، به نجف (یا کوفه) می آید و بر منبر می نشیند. وی گروه کثیری از مردم را فریب می دهد، آنان را با خود هم دست می کند و مناطق پنج گانه: شام، دمشق، فلسطین، اردن و قنّسرین را تصرف می نماید. در تفاسیر آمده که منظور از سرزمین خشکیده، در عا» یا اذرعان» است که در مرز سوریه و اردن قرار دارد.

از امام صادق(ع) نیز روایت شده که: سه نفر از سران شام: ابقع( فردی که سیاه و سفید است)، اصهب( فردی غیر مسلمان و کافر) و سفیانی با هم درگیر می شوند؛ سفیانی بر آنها چیره می شود، بر سوریه و اردن استیلا می یابد و منطقه تحت فرمانروایی او یکپارچه می شود.

 

ادامه مطلب


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها